До 10 годин на малюнок. Як буковинка створює торти з технікою аерографії

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Нагороди кондитерки Ольги Черней. Суспільне Чернівці

Спершу Ольга знаходить малюнок хорошої якості. Далі роздруковує його на папері у багатьох примірниках — з кожного скальпелем вирізує 10-15 трафареток з різними елементами.

Кондитерка Ольга Черней вирізує трафаретки. Суспільне Чернівці

Потім почергово прикладає трафаретки на мастику та наносить харчові фарби аерографом. Він має насадки різного діаметру.

Розпилення фарби аерографом. Суспільне Чернівці/Марія Антоняк

Майстриня працює з відтінками фарби: створює їх самостійно, для цього змішує кольори. Щоб фарби швидше висихали та рівномірніше наносились, розводить їх горілкою.

Кондитерка Ольга Черней наносить фарбу аерографом. Суспільне Чернівці/Марія Антоняк

Білу фарбу не використовує — вона не підходить для аерографа. Тому кондитерка або не фарбує мастику, або зішкрібає непотрібну фарбу до мастики.

Далі Ольга домальовує вручну необхідні елементи та скальпелем робить рельєф.

"Кожного разу створюю нове, ніколи один і той самий торт не роблю. Мені, як творчій людині, нецікаво повторювати одне й те саме, хочеться, щоб завжди інакше," — каже Ольга.

Кондитерка Ольга Черней створює текстуру та рельєф малюнку скальпелем. Суспільне Чернівці

Далі кондитерка домальовує вручну необхідні елементи зображення. Щоб точніше передати найдрібніші з них, використовує бінокуляри.

Кондитерка Ольга Черней. Суспільне Чернівці/Марія Антоняк

Інструменти кондитерки Ольги Черней. Суспільне Чернівці/Марія Антоняк

На один такий малюнок Ольга витрачає від чотирьох до десяти годин. Тривалість залежить від складності зображення. Якщо наносить багато шарів фарби, то робить перерви, аби фарба краще висохла. Також підсушує феном чи аерографом, який має для цього окремий режим.

"Коли приносиш простий торт, дитина не так радіє. А коли є малюнок — це ніби з вау-ефектом, тоді радіють діти і дорослі, і старші. Емоції, які люди отримують від гарного торта, надихають на творчість, роботу, більше розвиватися, дарувати людям радість," — каже Ольга.

Ольга регулярно цікавиться новими техніками. Наразі майстриня володіє, зокрема, техніками ліплення, ручного розпису, робить усі види ганашу, дзеркальну глазур, виготовляє квіти з крему, зефіру чи шоколаду.

Кондитерка Ольга Черней. Суспільне Чернівці/Марія Антоняк

Читати ще

Читати ще

Як буковинка Любов Кіцан пече спельтовий хліб на італійській заквасці

Читати ще

Як розписати буковинську писанку “40 клинців” — інструкція від майстрині

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новини Буковини | Останні новини Чернівецької області