Сирими й сушеними, у капсулах або настоянці — у такому вигляді пропонують вживати мухомори продавці новітнього тренду мікродозингу отруйними грибами. На базарах Гуцульщини прилавки рясніють мухоморами, а у Верховині навіть відкрився спеціалізований магазин із грибною продукцією, яку рекламують як лікувальну.
— Наскільки давно стали популярні мухомори в Карпатах?
— Десь роки три тому, — каже Любов, яка продає мухомори в селі Ворохта. Вона каже, що “три грами” мухомора дозволяється споживати в день.
Що відбувається, чому отруйні гриби мухомори стали популярними та які ризики від їхнього споживання — дивіться у репортажі з Карпат Мар’яни П’єцух та Павла Брука з hromadske.
УВАГА! Цей відеоматеріал створений виключно з метою інформування. Ми не пропагуємо вживання мухоморів та інших токсичних екзотичних грибів, зокрема з лікувальними цілями, оскільки їх корисні властивості науково не доведені. Неконтрольоване споживання цих грибів є смертельно небезпечним.