Волоські горіхи відмінно борються із запаленням, покращують роботу мозку та знижують ризик деяких захворювань. Це ідеальна добавка до корисного сніданку у вигляді вівсяної каші, пише Діалог з посиланням на видання Parade. Багато лікарів стверджують, що волоські горіхи мають протизапальну дію за рахунок високого вмісту альфаліноленової кислоти.
Вживаючи цей продукт, можна підтримувати шлунково-кишкову, ендокринну та серцево-судинну систему. Також волоські горіхи дуже корисні для розумової діяльності, а ще вони зменшують ризик захворювання на рак, зазначає лікар Чидозі Одігве.
А лікар Стенфорд, який лікує ожиріння, розповідає, що Омега-3 жирні кислоти, що знаходяться в альфаліноленовій кислоті, знижують рівень “поганого” холестерину. Крім цього, волоські горіхи багаті на клітковину, що дуже корисно для мікрофлори кишечника.
Однак для людей, які страждають на хвороби нирок, волоські горіхи можуть бути небезпечними, щоправда, йдеться лише про ті випадки, коли хвороба набула хронічного характеру.
У горіхах є фосфор і калій, які у надмірній кількості стають токсичними, до того ж волоські горіхи містять оксалати, які, накопичуючись в організмі, можуть спровокувати появу каміння у нирках.
“Хвороби нирок можна виявити за такими ознаками, як сухість шкіри, набряклі ноги, часте сечовипускання, поява у сечі крові”, – пояснюють фахівці. Але при цьому доктор Одігве наголошує, що якщо людина не має серйозних захворювань нирок, то волоські горіхи нічим їй не зашкодять.