Науковці зробили несподіване відкриття: деякі овочі здатні негативно впливати на стан шкіри та можуть прискорювати процеси старіння.
Одним із таких овочів виявилася картопля. Вчені називають її досить підступною, навіть попри те, що картоплю люблять абсолютно всі. Однак регулярне вживання цього овоча може вкрай негативно позначитися на здоров’ї, пише ТСН.
Картопля має високий глікемічний індекс, який може призвести до стрімкого підвищення рівня цукру в крові. Це, зі свого боку, провокує запальні процеси в організмі. А запалення призводять до руйнування колагену – надважливого компонента шкіри, який відповідає за її пружність, еластичність, сяяння та свіжість.
Тож учені рекомендують обмежити споживання картоплі й замінити її овочами з низьким глікемічним індексом. До таких належать броколі, шпинат і солодкий перець. Ці продукти мають потужну частку антиоксидантних сполук, які уповільнюють процеси старіння, чим допомагають зберегти молодість шкіри надовго. До того ж антиоксиданти здатні оновлювати весь організм на клітинному рівні.
Також важливо враховувати те, що харчування має бути збалансованим, щоб їжа приносила не лише задоволення, але й користь для здоров’я організму.